TotAlzir@: Dos treballadors de l’entitat pública Aigües de Sueca publiquen un llibre sobre esta zona verda de la ciutat declarada Conjunt Arbori Monumental

domingo, 19 de abril de 2015

Dos treballadors de l’entitat pública Aigües de Sueca publiquen un llibre sobre esta zona verda de la ciutat declarada Conjunt Arbori Monumental


         Dos treballadors de l’entitat pública Aigües de Sueca publiquen un llibre sobre esta zona verda de la ciutat declarada Conjunt Arbori Monumental
            El Passeig de l’Estació, amb més de 120 anys d’antiguitat, representa tot un símbol per al municipi de Sueca. Fa un any, el ple de l’Ajuntament va declarar este lloc emblemàtic Conjunt arbori monumental per la seua gran importància històrica, patrimonial, social i mediambiental per a la ciutat.
Arran d’esta declaració, Miguel Pérez Ten, enginyer de l’entitat pública Aigües de Sueca, i Martí García Segarra, capatàs de jardins de la mateixa entitat, han presentat un llibre titulat “L’Estació, Conjunt Arbori Monumental del Passeig de l'Estació i les Escoles Carrasquer de Sueca”, “amb el doble objectiu de conscienciar a la ciutadania perquè, entre tots, protegim el nostre patrimoni cultural, i que els ciutadans coneguen la història del passeig i les seues característiques botàniques”, ha afirmat Pérez.
            El llibre està dividit en dos parts, “una botànica, que conté un catàleg amb 15 fitxes que descriuen les espècies catalogades; i una històrica, en la qual s’ha realitzat un exhaustiu treball d’investigació per a esbrinar l’edat dels arbres, la seua importància històrica dins del Passeig, així com l’origen d’este lloc, les raons que van portar a la seua construcció i la seua evolució al llarg de tots estos anys”, hi ha explicat García. En referència a l’aspecte botànic, el Passeig de l’Estació i el parc de les Escoles Carrasquer compten amb un total de 150 exemplars catalogats com a monumentals o singulars, entre els quals destaca el conjunt de 57 palmeres washingtònies i l’araucària de 31 metres. El llibre conté, a més, un plànol en què apareixen representades totes les espècies i la seua ubicació exacta.
            “La literatura del llibre és molt bona però les imatges són excepcionals. Creiem que és importantíssim crear zones verdes en una ciutat però més encara conservar i cuidar les que es tenen, i el que tenim en Sueca és una joia. L’objectiu d’este llibre és que la gent conega el que té i que, per tant, vullga conservar-lo. El que fem amb este llibre és mostrar la nostra joia, explicar-la i intentar que arribe a la major quantitat de ciutadans possible”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals i vicepresidenta d’Aigües de Sueca, Pilar Moncho. Per això, el llibre va a repartir-se gratuïtament en tots els col·legis de la ciutat i en l’institut Joan Fuster, perquè els xiquets i joves disfruten d’este lloc alhora que el cuiden i valoren. A més, tota aquella persona interessada a aconseguir-lo podrà fer-ho en la seu d’Aigües de Sueca i en la Biblioteca Pública. “El passeig de l’Estació és molt important per a tots els suecans i suecanes; no obstant això, crec que mai hem valorat el que tenim. Estic meravellat del treball que han realitzat Miguel i Martí en la creació d’este llibre i és d’admirar l’objectiu del mateix: que siguem conscients del tresor que tenim i que sapiem apreciar-lo i cuidar-lo com es mereix”, ha afirmat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.
            Per a aconseguir un major coneixement d’este lloc per part de la població, està previst també la realització de visites guiades, la creació d’un pla d’ús del parc que regule les activitats que es realitzen en el seu interior, etc.
            D’altra banda, en la presentació del llibre la regidora Pilar Moncho ha aprofitat per a anunciar que, en el pròxim ple de maig, va a declarar-se també patrimoni monumental el conjunt de palmeres de la Via de Sant Roc, en la localitat marítima de les Palmeres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.