- El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca viatja fins a les antípodes
- El certamen gastronòmic internacional degà a tot l'Estat espanyol arriba més lluny que mai amb la celebració de la semifinal internacional a l'Illa de Tasmània
El Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebra este cap de setmana una
nova semifinal internacional a l'Illa de Tasmània (Austràlia). Esta nova fase
eliminatòria prèvia al certamen que es celebrarà el proper setembre, tindrà
lloc este mateix dissabte, 2 d'abril, als vinyers de Goaty Hill Vineyard, a
Kayena.
Un total de 12
equips de cuiners competiran a les antípodes per fer-se amb els títols de
guanyador i finalistes de la millor paella valenciana del seu territori i
aconseguir així un passe al concurs de Sueca, el certamen gastronòmic
internacional degà a tot l'Estat espanyol, que compta amb la col·laboració del
Patronat Provincial de Turisme de
València i de l'Agència
Valenciana del Turisme.
El cuiner
neozelandés, Edrick Corban-Banks, gerent de l'empresa australiana Casa Paella
LTD, ha estat l'encarregat d'organitzar la segona d'estes semifinals al
continent australià. Edrick Corban-Banks va ser nomenat, en la darrera edició
del concurs, ambaixador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
en el Pacífic. El cuiner neozelandés treballa per promocionar la paella i la
gastronomia valenciana a Austràlia i el seu restaurant ha estat, a més,
participant en el nostre certamen en dues ocasions.
Els responsables de
dictar el veredicte d'esta semifinal seran el xef Jesús Melero, el xef Ulises
Menezo i Josep Cortell, en representació del Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca; José Luis Fowler, xef i propietari de la cadena de
restaurants Pepitos; Edrick Corban-Banks, xef de Casa Paella LTD i ambaixador
del concurs al Pacífic; Mathew Evans (The gourmet farmer); Nick Haddow (Brunny
Island Cheese); Terry Noonan (Tas-Saf Saffron) i Natasha Nieuwhof (Goathy Hill
Winnes).
Este mateix
divendres, en la jornada prèvia al concurs, el xef Jesús Melero ha impartit una
master class a la ciutat de Launceston (Tasmània), tot amb l'objectiu de
difondre i mostrar als concursants i al públic assistent com s'elabora el plat
més famós de la nostra gastronomia.
Les eliminatòries
internacionals s'organitzen amb l'objectiu d'exportar la recepta de l'autèntica
paella valenciana i amb la voluntat de crear una major consciència i
reconeixement d'este famós plat per tot arreu.
El prestigiós
certamen atrau reconeguts xefs de tot arreu del món i com en la resta de les eliminatòries celebrades fins ara, els
finalistes del concurs de Tasmània rebran també una invitació per participar a
la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que
tindrà lloc el diumenge 11 de setembre.
Tòquio (Japó) i
Villafrance sur Cher (França) són les pròximes destinacions a les que es farà
arribar la nostra paella en els propers mesos. A més a més, en esta edició s’ha
celebrat també la primera semifinal americana del concurs que va tenir lloc el
passat mes d’octubre a Jersey City, New Jersey (EUA).
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gracias por tu comentario.