TotAlzir@: Primer acte de celebració del 9 d'octubre a l'Alcúdia, ofrena de corones de llorer als carrers Jaume I i 9 d'ocubre.

viernes, 9 de octubre de 2015

Primer acte de celebració del 9 d'octubre a l'Alcúdia, ofrena de corones de llorer als carrers Jaume I i 9 d'ocubre.

Amb motiu de la festivitat del nou d’octubre l’Ajuntament de l’Alcúdia ha programat un seguit d’actes, alguns tradicionals com la Festa de les Paelles i altres nous d’aquest any com ara la nit de rock al recinte de l’Àgora Jove.
El dia 9 d’octubre s’encetarà amb els clàssics 9 trons de carcassa que donaran pas a una jornada festiva que tindrà el seu plat fort en la Festa de les Paelles, que enguany arriba a la seua 36 edició.
Aquesta xifra evidencia el bon acolliment d’una proposta que en aquesta edició es trasllada a l’avinguda Comte del Serrallo. L’Ajuntament, com ve sent habitual, ofereix a tots els veïns i veïnes que desitgen participar un avio per a confeccionar una paella per a 10 persones, incloent beguda, al preu de 25€. Les paelles es cuinaran en els espais habilitats a l’efecte en una festa que també inclourà disco-mòbil i que comptarà amb la col•laboració de la colla de festers del 2017.
 
Però els actes no es limitaran sols al dia 9. El dia 8 de matí els escolars de 6é de primària de l’Alcúdia realitzaran la tradicional ofrena de corones de llorer als carrers Jaume I i 9 d’octubre, en una cercavila en la qual els acompanyarà la Colla la Rosca, el grup local de tabals i dolçaines.
La nit del dia 8 ens durà la gran novetat d’enguany, la Nit de Rock que tindrà lloc a l’Àgora i en la que participaran grups de rock local. La major part d’aquests grups tenen el seu local d’assaig en la mateixa Àgora Jove, en uns espais que l’Ajuntament té habilitats a l’efecte seguint la tradició d’ajudar a les noves bandes que s’inicia en la dècada dels 80 amb els primers locals ubicats als soterranis de la Casa de la Cultura.
Els actes programats per al 9 d’octubre es complementen amb les activitats previstes amb motiu de la Fira Gastronòmica, s’inaugurarà el dia 8, a les 20 hores i estarà oberta fins el dilluns 12 d’octubre a les 22 hores. També els veïns del carrer 9 d’octubre han organitzat els habituals sopars i dinars al carrer per al dia 9 i el veïnat del carrer Cura Muñoz, antigament anomenat de la Verge del Pilar, han organitzat un seguit d’actes per al dia 12.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.