TotAlzir@: «L'estat i les confessions» acte públic sobre laïcitat a Alzira

lunes, 5 de octubre de 2015

«L'estat i les confessions» acte públic sobre laïcitat a Alzira

 
El divendres 2 d'octubre va tindre lloc en el Saló d'Actes del MUMA la xarrada/debat sobre les relacions de les esglésies i les religions amb l'Estat, organitzada per EU d'Alzira.
L'acte va ser presentat per Ivan Martínez, regidor per EU en l'Ajuntament d'Alzira, i van participar com a ponents: Xavier Cantera, pèrit en Teologia, Raquel Ortiz, presidenta de València Laica, i Ricardo Sixto, Diputat en el Congrés per EUPV.


En primer lloc va començar Xavier Cantera parlant des d'una perspectiva cristiana i va donar i sintetitzar dades d'estudis sociològics sobre aquest tema, a banda va deixar clar el gran perjudici en la fe i valors cristians que suposa el que l'estat recolze incondicionalment amb grans privilegis l'església catòlica.
En segon lloc va parlar Raquel Ortiz que va deixar clar el significat del terme laïcisme i de com aquest crea un espai comú entre creients i no creients per poder garantir l'autèntica llibertat de consciència i pensament, així com també dels beneficis de la implantació del sistema laic per a totes les persones tant creients com no creients.
Per últim, Ricardo Sixto va fer un extens recorregut històric sobre la relació església-estat a l'Estat espanyol i va comparar el tractament que rebien les religions a les diferents Constitucions espanyoles i de com l'última ofereix uns privilegis a l'església Catòlica pel domini que exerceix al sistema educatiu, contradient el precepte d'aconfessionalitat que promou.
Per a finalitzar l'acte es va obrir un torn de preguntes i intervencions del públic assistent.


Per a Patrícia Martínez, coordinadora d'EU-Alzira: «des d'EUPV-Alzira volem agrair la participació i l'acollida d'aquestos debats que realitzem juntament amb la Fundació de l'Institut d'Estudis Polítics en el Museu Municipal i que el pròxim dia 30 d'octubre tenim prevista una altra activitat sobre el TTIP (l'acord comercial entre la UE i els EUA).»

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.