TotAlzir@: Comencen les festes de Moros i Cristian de la Vila d'Alzira am la presencia del President dels Corts Valencianes, Enric Morera.

viernes, 2 de octubre de 2015

Comencen les festes de Moros i Cristian de la Vila d'Alzira am la presencia del President dels Corts Valencianes, Enric Morera.

La 15ª edició dels Moros i Cristians d'Alzira arranca hui divendres amb l'Entrada Falsa que partirà a les 21 h. des de la plaça Major fins a la del Regne. A les 22, quasi 500 persones soparan la tradicional Olla Mora. A la mitjanit festers i visitants ballaran al ritme d'una orquestra en la plaça del Mercat. Des d'esta vesprada i durant tot el cap de setmana hi ha un mercat medieval a les places del Carbó i el Sufragi.
Demà arriba el dia gran. A les 18'30 caps i bandes de música realitzaran el recorregut a l'inrevés fins al carrer Polinyà, des d'on enguany partirà l'Entrada a les 19'30 h. La fira de l'Automòbil ha obligat a fer este mínim canvi en el trajecte. Es creuarà l'avinguda Luis Suñer per a recórrer Salvador Enguix, Major Santa Caterina, Correus i Sants Patrons i finalitzar en la plaça del Regne. A continuació, Juan Ortega, com a narrador; Jaume i Mayte Navarro (ambaixadors moro i cristiana) i Manel Arrebola en el paper de Jaume I representaran en la torre central de la Muralla del Mercat la presa pacífica d'Alzira en 1242. El president dels Corts Valencianes, Enric Morera, serà la principal personalitat de la tribuna d'autoritats en la qual també hi haurà representants de festes tan importants com Alcoi, Ontinyent, Paterna o Torrent.


El diumenge, a les 11'30, des del carrer Sant Roc –també novetat enguany respecte a anteriors edicions- retronaran els carrers de la Vila amb l'arcabussada que farà una breu parada en l'església de Santa Catalina per a fer una ofrena de flors i aliments a la titular. Pel mateix recorregut que l'entrada, se seguirà disparant fins a la plaça del Regne. L'associació recomana als alzireños presenciar-la amb taps de cotó, especialment els menors. Un menjar de germanor reconeixerà la trajectòria i treball de diversos festers i a l'anterior regidor de festes, Rafa Fita i imposarà la insígnia d'or de l'entitat als tres anteriors presidents de l'entitat festera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.