PAGINAS

lunes, 18 de abril de 2016

L’Arxiu Municipal arriba a les escoles amb activitats orientades per als estudiants

Des de la Regidoria de Patrimoni s’ha organitzat una sèrie d’activitats anomenada L’Arxiu a l’Escola, que consistix a fer arribar a les aules dels diferents centres educatius de la nostra ciutat, públics i concertats, tota la informació necessària, perquè tots els alumnes alzirenys, coneguen i valoren el que significa disposar d’un del arxius documentals més importants de la Comunitat Valenciana, en atenció a l'antiguitat i a la qualitat dels elements que conté.
La vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, llicenciada en Història de l’Art, vol involucrar els mes menuts en activitats organitzades des d’esta Regidoria, per acostar la història de la ciutat a les noves generacions, a fi que coneguen els detalls que han fet que Alzira siga el que és a dia de hui. Aguilar, també posa en valor la tasca desenvolupada pels tècnics i caps del departament, com ara Aurelià Lairón, arxiver municipal i el seu equip.

Segons explica Lairón, la manera més fàcil per a accedir a estes visites és contactar amb els tècnics de l’Arxiu Municipal. Ells s’encarreguen d’organitzar el desplaçament cap als centres que sol·liciten l’activitat i la data més adequada.
L’objectiu d’estes visites als col·legis és mostrar, amb un documental elaborat per Jose Luís Serra, què i com és un arxiu, i quina classe de documents o peces importants estan sota la supervisió de personal professional i especialitzat en la matèria, o com se gestiona la informació de tots els elements que la componen.
Una setmana després de la visita al centre, són els alumnes qui se desplacen a l’Arxiu Municipal per a vore in situ les dependències i els diferents departaments tals com el depòsit, la sala d’investigadors, la biblioteca auxiliar i el museu, per a adonar-se de quina és la magnitud d’este gran treball. D’esta manera poden vore i analitzar el suport tècnic i documental de què disposa l’Arxiu (paper, pergamí, pedra, fusta...) o les llengües utilitzades en les diferents èpoques (llatí, àrab, hebreu, valencià, castellà...).

Alguns centres ja han realitzat les activitats corresponents i han visitat l’Arxiu Municipal, i esperem que tots els centres de la ciutat disfruten de les visites i puguen conéixer, de primera mà, tot allò que definix la nostra ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.