TotAlzir@: Compromís rebutja el Projecte de Llei de Salut per tindre com a objectiu blindar la privatització dels serveis sanitaris

lunes, 10 de noviembre de 2014

Compromís rebutja el Projecte de Llei de Salut per tindre com a objectiu blindar la privatització dels serveis sanitaris

  • Oltra: “els diners de tots els valencians han d’anar a la sanitat de tots els valencians i no a les butxaques d’uns quants que volen fer de la nostra salut un negoci”.

El grup parlamentari Compromís ha presentat una esmena a la totalitat i 83 esmenes parcials al Projecte de Llei de Salut aprovat pel Consell, que es troba en període de tramitació parlamentària.
Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “rebutgem este projecte legislatiu del govern del PP perquè la seua finalitat no és altra que establir amb rang de llei la privatització dels serveis sanitaris i evidència que l’actual Consell no té cap compromís amb la sanitat pública”.

Compromís assenyala en la seua esmena a la totalitat que “este projecte legislatiu plasma la visió de la sanitat com un espai de negoci i enriquiment d’algunes empreses, visió rebutjada per amplis sectors com són professionals, sindicats, associacions de pacients, associacions de defensa de la sanitat pública i ciutadans i ciutadanes, i visió que ha marcat la política del Consell durant els últims 19 anys amb un elevat cost tant per a les arques públiques com per a la qualitat del servei que es presta, malgrat l’esforç de professionals de la salut en superar els múltiples obstacles que la roïna gestió del Consell genera”.

Segons ha explicat Oltra “amb les nostres esmenes parcials plantegem una redacció alternativa a esta llei apostant per un model de sanitat pública de gestió pública, que és la que millor defensa els interessos col·lectius”.

“La proposta del PP –ha afegit la parlamentària de Compromís- utilitza una llei, en compte de per a defensar l’interés col·lectiu, per a blindar el negoci de determinades empreses que fan més cara la nostra sanitat i empitjoren la seua qualitat. Els estudis demostren que la sanitat privatitzada és entre set i nou vegades més cara que la sanitat de gestió pública, nosaltres entenem que els diners de tots els valencians han d’anar a la sanitat de tots els valencians i no a les butxaques d’uns quants que volen fer de la nostra salut un negoci”.

Amb les esmenes parcials Compromís canvia el projecte de llei del Consell per a remarcar que la prestació de l’assistència sanitària siga sempre per mitjà de la gestió directa de l’administració pública.
En les seues esmenes Compromís també incideix en altres aspectes com la garantia de no demora en l’assistència sanitària, concretament s’estableix que en els supòsits que siguen necessàries proves diagnòstiques, terapèutiques o el tractament quirúrgic i existisquen demores, s’estudiarà el motiu i es posaran els mitjans necessaris per a corregir-les. Mentre se solucionen els problemes causants de dites demores les proves diagnòstiques, terapèutiques o el tractament quirúrgic necessaris seran realitzades, en tot cas, pels centres hospitalaris sanitaris públics més pròxims al domicili de la persona afectada.

En quant als òrgans de direcció i gestió dels departaments de salut Compromís estableix que “el consell de direcció del departament de salut serà un òrgan participatiu en què es garantirà la presència de les diferents professions dintre del personal sanitari, la presència de homes i dones paritària i actuarà tenint en consideració l’opinió dels sindicats amb presència al centre, el personal del centre i el teixit associatiu de pacients o veïnat del departament”.

Així mateix les esmenes de la coalició afegeixen què “tots els centres sanitaris existents en la Comunitat Valenciana, tant públics com privats, tenen l’obligació de tindre una Història Clínica, única per pacient i institució. Els centres privats tindran l’obligació de facilitar la història clínica a requeriment de l’administració pública sanitària en benefici del o la pacient o per raons de salut pública.”

En l’article dedicat a les funcions de salut pública del projecte de llei Compromís afegeix un nou punt perquè siga una obligació per a l’administració “realitzar els estudis necessaris per a detectar problemes de salut públic en col·lectius socials específics amb especial atenció al gènere, situacions socials, d’ètnia, de nacionalitat o qualsevol circumstància que puga ser motiu de discriminació o exclusió”.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.