PAGINAS

viernes, 22 de julio de 2016

Es celebra la primera sessió de la taula de concertació postincendi de Carcaixent

  • L’agricultura es va destacar com un dels principals elements a treballar en matèria de prevenció

Ahir es va celebrar a Carcaixent la primera reunió per a constituir la taula de concertació post-incendi. Es tracta d'un nou mecanisme de participació organitzat des de la Conselleria de Medi Ambient en àrees que han patit grans incendis i que té com a objectiu identificar problemes comuns i estimular grups de treball que faciliten l’intercanvi d’informació i la presa de decisions en un fòrum obert i adaptat a la realitat de cada zona.
A esta primera sessió, presidida per l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, van assistir més de 40 persones entre les que es trobaven representants d'associacions i col·lectius de la zona, dels ajuntaments de les zones afectades, de la Diputació de València i del Consell.

La directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, va valorar positivament la participació de nombroses associacions i col·lectius socials locals presents i les propostes que es van realitzar al llarg de la sessió, el que demostra, segons va manifestar, “un elevat interès per este nou mètode de treball conjunt i per la recuperació del territori”. Álvarez va destacar la importància de la planificació territorial i la implicació municipal per a la protecció del bosc, amb plantejaments a llarg termini sobre les característiques que tindrà una vegada restaurat.
Una de les principals conclusions d’esta primera presa de contacte va ser la necessitat d’abordar l’agricultura des del punt de vista de la prevenció, ja que els llauradors tenen un paper fonamental en zones amb gran dedicació agrícola com és la Ribera. També es va tractar el tema de les cremes agrícoles, l’estructura de la propietat i les possibilitats de regular la concessió de permisos en funció de les alertes per incendis d’una manera més pràctica per als llauradors.
Durant la reunió, el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) va exposar un informe en què es detallava l'afecció i es proposen una sèrie d'actuacions a mig i llarg termini per a la regeneració del perímetre de l'incendi. A més, es va proposar l'elaboració d'una metodologia per a la formació de grups de treball per a la presentació i desenvolupament de propostes d'actuacions i l’obertura de la taula a més actors.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.