PAGINAS

martes, 12 de enero de 2016

Els premis Ciutat d’Alzira, la narrativa de Bromera en la primera edició de l’any 16 en El Mural.



La Xarxa Ràdio Escola, els premis Ciutat d’Alzira, la narrativa de Bromera i els 10 anys del Voluntariat pel Valencià estrenen la primera edició de l’any 16 en El Mural.
‘Sense cultura no hi ha canvi real en aquest país’, afirma el president de la Generalitat Valenciana, davant del micròfon del Mural. Ximo Puig ens revela el títol del llibre que té a la tauleta de nit i recomana tindre sempre a mà els nostres: Estellés, Fuster i Ausiàs March. En el primer Mural de l’any 2016 li preguntem directament al president si tindrem una ràdio pública, vertebradora i en valencià.
La ràdio com a eina creativa d’aprenentatge en les escoles està ben present en aquesta edició. La Xarxa ‘Ràdio Escola’ que porta endavant l’entitat cívica Escola Valenciana està en marxa en 40 centres escolars públics de tot el territori. Els alumnes del CEIP Jaume I de Catarroja (Horta Sud) en són un bon exemple. Xiquets i xiquetes, entre cinc i onze anys, canten, toquen instruments, reciten poesia, dramatitzen contes del Sambori i fan un informatiu des
La ràdio com a eina creativa d’aprenentatge en les escoles està ben present en aquesta edició. La Xarxa ‘Ràdio Escola’ que porta endavant l’entitat cívica Escola Valenciana està en marxa en 40 centres escolars públics de tot el territori. Els alumnes del CEIP Jaume I de Catarroja (Horta Sud) en són un bon exemple. Xiquets i xiquetes, entre cinc i onze anys, canten, toquen instruments, reciten poesia, dramatitzen contes del Sambori i fan un informatiu des dels seus estudis instal.lats al col.legi per al Mural. Una experiènca engrescadora que mostra la potencialitat de la ràdio.
Volem començar l’any llegint i recomanant la narrativa publicada per Bromera: En ‘El temps és mentida’, Premi de Novel.la en l’edició número 27 dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, el seu autor, Joanjo Garcia, ens fa un tast del contingut on el protagonista relata com de difícil és rescatar els paisatges de la infantesa perquè molts d’eixos espais han sigut fulminats per la corrupció. En eixe recorregut també denuncia amargament la passivitat social davant els maltractaments a les dones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.