PAGINAS

viernes, 2 de octubre de 2015

Sueca aprova una moció per adherir-se al pla de gratuïtat dels llibres de text del Consell

El ple municipal de Sueca del mes d'octubre ha aprovat per unanimitat una moció,  presentada pel Grup Municipal Socialista, per fer manifesta la voluntat de l'Ajuntament de Sueca d'adherir-se al Pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text a tots els alumnes que cursen l'educació obligatòria en Sueca.
Després de la presentació per part del nou Govern de la Generalitat del Pla Xarxa Llibres el passat mes de setembre, un pla conjunt de cooperació i col·laboració entre totes les administracions públiques; ahir s'aprovava en el plenari municipal una moció per garantir l'aportació de l'Ajuntament de Sueca en este sentit.
Amb aquesta moció l'Ajuntament de Sueca es compromet a destinar una partida dels pressupostos municipals perquè eixes ajudes corresponents al consistori puguen arribar a totes les famílies amb fills en edat escolar, no obstant això, el consistori ja havia manifestat amb anterioritat la seua voluntat d'adherir-se al pla de la Generalitat.

El regidor d'educació Vicent Baldoví, al seu torn, ha explicat que no hi ha cap informació nova al respecte i que s'està treballant intensament en la redacció de la normativa, el que justifica la demora del procediment. Baldoví ha assegurat que “s'ha de pressupostar encara la quantitat, però abans d'entrar en el nou any disposarem dels diners que es destinaran a aquest nou pla”.
Per la seua banda, l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha explicat que l'Ajuntament de Sueca s'acollirà als préstecs que ofereix la diputació a interés zero per ajudar al finançament del pla als consistoris. Segons que ha explicat l'alcaldessa, l'Ajuntament haurà d'oferir estes ajudes als alumnes suecans que cursen l'educació obligatòria en Sueca, però no al conjunt d'alumnes escolaritzats en el municipi que resideixen en altres ciutats. Igualment ha apuntat que les entitats locals menors hauran de demanar, pel seu compte, adherir-se al pla,  ja que tenen personalitat jurídica pròpia.
La moció s'ha aprovat, però, amb la rectificació d'un dels punts dels acords que establia la creació d'una comissió amb les Ampes i Centres Educatius del municipi per a estudiar la posada en marxa i coordinació del Pla Xarxa Llibres perquè s'entén això pot entrar amb contradicció amb la futura normativa. La rectificació d'aquest punt comprén, així, la creació d'una comissió que serà l'encarregada de coordinar el funcionament del pla.
D'igual manera, en el ple ordinari d'octubre s'ha aprovat també per unanimitat una moció sobre actuacions de formació i informació sobre salut sexual. Malgrat que des de l'equip de govern es  va incidir en el fet que l'Ajuntament de Sueca ja actua en este àmbit, promovent xerrades i altres actuacions per garantir  la formació i l'oferta d'informació sobre salut sexual, tots els grups votaren favorablement la moció, per fer palés la voluntat del consistori d'ampliar l'oferta en este sentit. Així, segons els acords aprovats en esta segona moció a proposta del grup municipal socialista, s'ampliaran les actuacions en l'àmbit de l'educació sexual a l'IES Joan Fuster i als col·legis de Sueca, per conscienciar als més joves sobre aquest tema i per donar-los a conéixer, alhora, tots els mitjans per a previndre malalties i embarassos no desitjats i enfocats a les diferents orientacions sexuals.
Amb aquest acord, l'Ajuntament es compromet també a demanar als Ministeris de Sanitat i Educació que creen una política d'Estat conjunta per a la normalització de la salut sexual als col·legis i perquè la ciutadania estiga més preparada per a actuar responsablement.
La darrera moció aprovada per unanimitat per tots els grups va estar una moció presentada per tota la corporació municipal en mostra de suport a les víctimes de la Talidomida i en particular a l'associació AVITE per la seua lluita incansable  i poc reconeguda, a favor de les víctimes d'este fàrmac, un sedant que es donava a les embarassades, per pal·liar les nàusees i els vòmits  i que va provocar greus malformacions als xiquets. El fàrmac va continuar venent-se a Espanya fins al 1975, malgrat que entre el 1961 i el 1962 es va ordenar la seua retirada en el món sencer. Ara l'Ajuntament de Sueca demana amb aquesta moció que la farmacèutica responsable  indemnitze als afectats espanyols i que  el govern espanyol reconega qui és afectat de Talidomida i qui no i que aconseguisca pensions vitalícies als afectats fins que moren
D'entre les mocions rebutjades, l'equip de govern pren nota de les millores que proposa el Grup Municipal Socialista pel que fa a una moció sobre l'eliminació de les barreres arquitectòniques.  No obstant, la moció que presentaven va ser rebutjada perquè ja s'està treballant en la majoria de les propostes que presentaven. El regidor de cultura, Vicent Baldoví, ha explicat que s'ha destinat una partida d'aproximadament 46.000 euros de la subvenció de la diputació per millorar l'accessibilitat de diferents itineraris en el municipi.



























No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.