PAGINAS

jueves, 8 de octubre de 2015

Alzira es declara municipi lliure de Glifosat per tractarse d'un herbicida amb elements químics perillosos

A fi de protegir els seus veïns i veïnes, així com les aigües i el patrimoni natural del municipi, l’Ajuntament d’Alzira no autoritza l’aplicació d’herbicides químics perillosos per a cap tipus d’ús no agrari en els espais d’ús públic, carreteres o xarxes de servici en la totalitat del terme municipal, i establix  que els treballs d’eliminació de vegetació es realitzen amb mètodes no químics.
 És necessari, per a eliminar les males herbes, utilitzar herbicides per al control d’estes, però esta pràctica comporta alguns riscos molt seriosos. Un dels productes utilitzats habitualment és el Glifosat, però s'ha detectat que produïx efectes molt tòxics sobre la salut i el medi ambient.
 El seu ús provoca la infiltració en el sòl, és molt soluble en l’aigua i persistent en el sòl. Contamina els aqüífers, és tòxic per a la fauna aquàtica i els animals domèstics.

 Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, recorda que "Hi ha una directiva marc per a un ús sostenible dels plaguicides, els objectius de la qual són la reducció dels riscos i els efectes de l’ús dels plaguicides en la salut humana i el medi ambient, així com el foment de l’ús de la gestió integrada de plagues i de plantejaments o tècniques alternatives".
 Els ajuntaments, com a administracions públiques de servicis a la comunitat,
han de liderar projectes i accions encaminades a promocionar entorns de seguretat en el marc de la nova salut pública, i intervindre sobre les causes que incidixen en la salut individual i poblacional.
 "Ja que, hui en dia, existixen alternatives viables als herbicides químics per mitjà de mètodes mecànics, Alzira es declara municipi lliure de Glifosat", ha remarcat el regidor de Serveis Públics. Este herbicida serà substituït per mètodes no contaminants que no danyen ni la salut ni al medi ambient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.