PAGINAS

jueves, 23 de octubre de 2014

Joan A. Carrasquer publica una recopilació dels seus articles a benefici de l’Asil d’Ancians de Sueca

         El bibliotecari municipal de Sueca i cronista de la ciutat, Joan Antoni Carrasquer, acaba de publicar un llibre amb el títol “Mes de vint anys parlant de Sueca. 1993-2013”, el beneficis del qual aniran destinats en la seua totalitat a l’Asil d’Ancians Desemparats del municipi. Precisament, el fet d’haver sigut nomenat, fa quasi un any, cronista de Sueca, va ser el que va motivar Carrasquer a la publicació d’este
llibre com a agraïment a la corporació municipal actual i, per extensió, a tota la ciutadania. “Vaig pensar que este era el moment de fer-ho”, afirma Carrasquer, qui també ha explicat que este llibre oferix “una recopilació d’articles meus que havien anat apareixent d’una manera distanciada en el temps i en els suports. El lector podrà trobar: articles de qualsevol tipus sobre Sueca; ressenyes bibliogràfiques publicades en un llibre dedicat a historiadors de l’àmbit català; comentaris sobre l’actualitat que, d’alguna manera, es poden relacionar amb la història de Sueca, publicats en el diari Levante; així com articles publicats en la premsa local relacionats amb la nostra història; i també alguna que altra reivindicació, per exemple relacionada amb l’aigua del riu Xúquer o sobre el respecte que havíem de tindre sobre la propietat de l’edifici de l’antiga oficina de Correus”.

            El llibre estarà a la venda en les llibreries i papereries del municipi, i en la Biblioteca Pública. Donat el seu caràcter benèfic, i amb l’objectiu de recaptar la màxima quantitat de diners possible, l’autor ha establit diversos preus, segons la preferència del comprador: un exemplar, 5 euros; exemplar i firma de l’autor, 6 euros; exemplar i dedicatòria de l’autor, 8 euros; i qualsevol de les opcions anteriors més un bes de l’autor, per un euro més; ha explicat Carrasquer en un gest simpàtic.

            L’autor ha decidit donar tots els diners recaptats per la venda d’este llibre a l’Asil “per ser una institució centenària ací en Sueca; pel seu caràcter tremendament social i humanitari que, tant les monges com els voluntaris, estan realitzant des de fa molts anys; i també perquè va ser una institució creada i fundada pel primer cronista de la ciutat, Gordià Ribera”     .  

            Com a anècdotes curioses que es poden trobar en este llibre, l’autor ha explicat que “en concret, la publicació d’un d’estos articles va motivar la celebració d’un ple extraordinari. A més, és de remarcar l’obsessió, a l’hora d’escriure, per conéixer més sobre la figura de Bernat i Baldoví, molt present en esta publicació”.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.